HR advies

HR advies op maat 

Heb je behoefte aan HR advies in jouw organisatie? Misschien mis je de capaciteit of is de benodigde (specialistische) kennis niet aanwezig. Wij ondersteunen en helpen je graag met advies op maat. Onze ervaren consultants adviseren organisaties, teams, directies en HR-professionals. Kortom: advies op maat over alles wat te maken heeft met HR: op strategisch, tactisch én operationeel niveau.

Strategisch HR advies

Een sterk HR-beleid  is de basis om de strategie en doelstellingen van jouw organisatie te realiseren. Jouw personeel is immers het kapitaal van je bedrijf. Elk personeelslid heeft zijn eigen talenten die je om kunt zetten tot rendement voor je organisatie. Ons doel is het vergroten van dit rendement met het aanwezige talent. Via strategisch HR advies op maat ondersteunen we jou met vraagstukken op gebied van personeelsbeleid en de ontwikkeling hiervan.

Je kunt hierbij denken aan thema’s zoals:

 • Het opstellen van een strategisch HR beleid en het professionaliseren hiervan
 • Strategische personeelsplanning
 • Leiderschap en de ontwikkeling hiervan
 • Ontwikkeling van een moderne gesprekscyclus op basis van beoordelen en belonen
 • Het binden en boeien van medewerkers en het bevorderen van bevlogenheid en betrokkenheid
 • Het herindelen van de organisatie; denk hierbij aan re-organisaties, fusies, cultuur- en gedragsveranderingen
 • Als partner van Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid bevorderen we vitaliteit, alsmede verzuim- en inzetbaarheidsmanagement

Operationeel HR advies

Soms heb je behoefte aan een specifieke expertise bij de uitvoering van complexe personeelszaken. Wij kunnen je in dergelijke gevallen bijstaan met advies, of het probleem zelfs helemaal uit handen nemen als je dat wil.  Onze adviseurs zijn namelijk beschikbaar om je te ondersteunen bij alles wat met personeelszaken te maken heeft. Hierbij enkele voorbeelden:

 • Het opstellen van functieomschrijvingen, een compleet loongebouw, en vacatureteksten
 • Verzuim, re-integratie en casemanagement
 • Opstellen medewerkersdossier en -handboek, en hoe je omgaat met digitale HRM
 • Tevredenheidsonderzoek onder medewerkers en metingen van veerkracht
 • Werving, selectie, onboarding én assessments van personeel
 • Advies bij (veranderende) wet- en regelgeving
 • Begeleiding en coaching van leidinggevende
 • Verbetering van prestaties van individuen en teams (waaronder performance management)

Haal een HR-specialist in huis 

Onze HR consultants zijn in te zetten bij personeelsvraagstukken in de breedste zin van het woord. Zoals eerder ook al gezegd, werken we op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau – in alle branches en sectoren.

Wij bieden je een ervaren sparringpartner met verstand van zaken. Een expert die met een frisse blik de zaak bekijkt. We geven advies en ondersteunen waar nodig. Onze consultants zijn betrokken, luisteren goed en willen altijd van toegevoegde waarde zijn. Ze zijn erop gericht om het individu, het team en de organisatie duurzaam aan elkaar te verbinden, te groeien en optimaal te laten presteren. We willen van meerwaarde zijn en zullen het daarom niet nalaten om knelpunten te signaleren. Daarom werken wij met eerlijk en integer advies en praktische oplossingen. Achter iedere consultant staat een sterk netwerk van ervaren HR-specialisten. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste trends, wetgeving en mogelijkheden. Kortom: met de inzet van onze HR consultants ben je ervan verzekerd dat jouw vraagstuk in goede handen is. Wij maken HR makkelijk voor jou!

Snelheid en flexibiliteit

Onze adviseurs zijn snel en flexibel inzetbaar. Je kunt bijvoorbeeld een specialist inhuren op uurbasis, of voor een vast aantal uren per week. Voor een project of ad interim. Wij werken bij jou op locatie óf vanuit ons kantoor in Groningen. Aan jou de keus. Maak alvast kennis met onze HR consultants!