Wat je moet weten van de SLIM-regeling

SLIM staat voor Stimuleringsregeling Leren In het MKB. Het is in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren om te investeren in hun personeelsbeleid en de ontwikkeling van hun medewerkers. Of beter gezegd: dit moet vanzelfsprekend worden! Er is namelijk gebleken dat veel Mkb-organisaties zelf niet de tijd en/of de kosten kunnen investeren op dit gebied. SLIM vergoedt zowel de externe kosten (advies, trainingen en begeleiding) als de interne kosten (overleggen, leertijd).

Voor middelgrote bedrijven is de subsidie tot 60% dekkend, terwijl kleine bedrijven 80% van de kosten vergoed krijgen. Er is maarliefst €24.999,- beschikbaar per project. Totaal is er 43 miljoen euro beschikbaar gesteld. Alle details van de SLIM regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

Vier gronden die gefinancierd worden

Benieuwd of het wat voor je is? Dit hangt af van je ambities. Vanuit vier gronden kunnen wij subsidie aanvragen. Vanuit elk van deze gronden kunnen verschillende programma’s voortvloeien. We gaan ze even bij langs.

1 – Scholings- en ontwikkelplan voor je onderneming
In hoeverre is jouw bedrijf ingespeeld op de veranderingen in de arbeidsmarkt? Je kunt ons inschakelen om je hele bedrijf door te laten lichten, waaruit een toekomstgericht scholings- en ontwikkelplan ontstaat. Deze geeft inzicht in hoe je de vaardigheden van je personeel kan benutten en wat de omgeving is waarin je bedrijf opereert. Dit levert actiepunten op waar je direct mee aan de slag kan. Door middel van evaluatie en een goede waarborging zorgen we ervoor dat deze actiepunten ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

2 – Loopbaanbegeleiding
Een medewerker haalt pas écht voldoening uit zijn of haar werk in een omgeving waarin diegene het beste uit zichzelf kunnen halen. Wij geven advies en praktische handvatten om dit mogelijk te maken. Hierbij kijken we naar de wensen, mogelijkheden en ambities van je personeel. Het resultaat: een concreet ontwikkelplan dat gebruikt kan worden bij je ontwikkeling. Kijk op onze pagina over de talentenanalyse voor meer informatie.

3 – Stimuleren van kennis, vaardigheden en beroepshouding
Een veilig, gezond en vitaal werkklimaat is belangrijk. De SLIM-subsidie kun je gebruiken om medewerkers boven zichzelf uit te laten stijgen. Zo kunnen we leidinggevenden begeleiden bij het ontwikkelen van hun werknemers (leiderschaps– of managementsontwikkeling) of geven we trainingen op het gebied van werknemersvaardigheden, zoals breinmanagement, het omgaan met werkdruk of effectief samenwerken. Daarnaast kunnen we met de regeling ook een opleidingssysteem of medewerkersportaal ontwikkelen die helemaal bij jouw organisatie past.

4 – Praktijkleerplaats in de derde leerweg
De derde leerweg is een opleidingsprogramma zonder wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur. Hiermee bouw je je organisatie als het ware om tot een praktijkleerplaats. Dé manier om goed personeel op te leiden en aan je bedrijf te binden. Wij hebben contact met relevante opleiders zodat jij medewerkers met een kwetsbare positie kunt helpen, om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Door middel van bijvoorbeeld jobcoaching kunnen zij hiermee tóch de ruimte krijgen om bijvoorbeeld een mbo-diploma of relevant certificaat te behalen.

Direct aan de slag!

Wij helpen je om aan de slag te gaan met de SLIM-subsidie. Wij voeren niet alleen de programma’s voor je uit: we vragen ook de subsidie voor je aan en nemen eerlijk met je door wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn.

Neem contact met ons op om je onderneming en personeel naar een hoger niveau te tillen! Wacht niet te lang. Inschrijven voor de SLIM subsidie kan slechts tussen 1 en 30 september!

Direct aan de slag!

Interesse in de mogelijkheden van SLIM? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om aan de slag te gaan!
  • Wil je telefonisch contact? Laat dan je telefoonnummer achter
    Wij hebben je toestemming nodig om je gegevens te verwerken.