DISCOVER Potentieel analyse

DISCOVER Persoonlijkheidsanalyse

Inzicht in je eigen persoonlijkheid is nodig bij elke vorm van talentontwikkeling. Veel mensen hebben moeite om te benoemen waar ze nu echt goed in zijn. Of om in te schatten wat nu écht bij ze past. Anderen vinden het lastig om een doel voor zichzelf te hebben. Wanneer ken je jezelf nou goed genoeg om te weten wat écht bij je past? En in wat voor team of omgeving kom je nu het beste tot je recht? Om je een concreet antwoord te kunnen geven op bovenstaande vragen maken wij gebruik van een hulpmiddel, namelijk de DISCOVER Potentieel analyse.

Een DISCOVER Potentieel analyse geeft inzicht in jouw persoonlijkheid.  Het geeft inzicht in je natuurlijke talenten en de talenten die je nog kunt ontwikkelen. Zo krijg je een zeer goed beeld van wat jouw potentieel is en waar ontwikkeling mogelijk is. We brengen in kaart wat je voorkeursgedrag- en communicatiestijl is, wat stressfactoren zijn, wat je natuurlijke focus is en wat je motiveert (en wat niet). Je krijgt een volledig overzicht van de talenten die je hebt, welke je al wel inzet en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

En dit instrument is niet alleen van toegevoegde waarde voor jou als persoon. Ook je team of de organisatie waarin je werkt kan er veel aan hebben. Met behulp van de inzichten van DISCOVER kun je nog effectiever een team samenstellen,  de onderlinge communicatie verbeteren binnen een afdeling of team en taken beter verdelen. Zo voorkom je verzuim, herken je high potentials in een vroeg stadium, ontwikkel je leiderschap en worden medewerkers optimaal gemotiveerd. Dit instrument helpt om talent tastbaar te maken. Het zorgt voor maximale ontwikkeling van jezelf, je team én je organisatie.  Zo stimuleren we ontwikkeling én helpen we bouwen aan een een dynamische werkomgeving voor de toekomst. Kortom: zo maken wij het tastbaar.

DISCOVER Potentieel

DISCOVER is gebaseerd op de laatste (wetenschappelijke) ontwikkelingen van de psychologie, neuroscience en bedrijfskunde en wordt wereldwijd ingezet. Daardoor is de DISCOVER Potentieel analyse een zeer betrouwbaar instrument dat voor veel doelen inzetbaar is.

Wij zetten deze analyse onder andere in bij diensten op het gebied van talentontwikkeling, teamontwikkeling of HR- en talentmanagement, zoals:

Meer weten?
Download hier de gratis DISCOVER Ebooks

DISCOVER Gedrag E-book

Lees en leer alles over het gedrag van mensen; krijg beter inzicht in je eigen gedragsstijl, herken sneller en beter de gedragsstijl van anderen, en pas je eigen gedragsstijl sneller aan aan die van anderen. Hierdoor zal je interactie en communicatie met anderen sterk verbeteren.

DISCOVER Drijfveren E-book

Leer hoe je je eigen onbewuste brein, en dat van anderen, beter gaat begrijpen. Welke drijfveren beïnvloeden jouw eigen gedrag en het gedrag van anderen? En hoe kun je andere mensen overtuigen en beïnvloeden?

DISCOVER Talenten E-book

Waar ligt jouw talent, jouw passie en wat is jouw potentieel? En hoe kun je dit verder ontwikkelen? In het onderdeel Talenten krijg je hier meer inzicht in. Daarnaast leer je ook meer over jouw leiderschapsstijl.