Outplacement

Outplacement: begeleiding naar een nieuwe werkgever

Outplacement of ontslagbegeleiding betekent dat je vanuit een (dreigend) ontslag of reorganisatie wordt begeleid naar een andere werkgever. Ons doel van dit programma is daarom om jou zo snel mogelijk weer aan een werkplek te helpen.

Outplacement van Vos Opmaat bestaat uit een aantal stappen. Hierbij werken we langzaam toe naar de nieuwe baan. Zo analyseren we onder andere je talenten en vaardigheden via de DISCOVER potentieel analyse, doen we een gericht beroepen- en functieonderzoekmaken we iemand helemaal klaar voor een sollicitatiegesprek met diverse trainingen en helpen we je door de proefperiode heen van je nieuwe werk. 

Jouw talenten (weer) tastbaar

Hierbij staat het (opnieuw) tastbaar maken van jouw talent centraal. Via individuele begeleiding helpen we iemand door een lastige periode heen en streven we ernaar om je zeker te maken van jouw eigen kunnen. Dit doen we enerzijds op basis van de wetenschap, met gevalideerde modellen en theorieën. Daarnaast maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk en kennis van de huidige arbeidsmarkt. Met succes: we hebben 89% van onze klanten weer naar een volgende baan geholpen. 

De begeleiding duurt in totaal zo’n zes tot twaalf maanden. Zeker in het begin van outplacement, hebben we wekelijks een gesprek. Deze zijn één op één, zodat alle aandacht uitgaat naar jouw proces. Is er tussendoor iets (zoals een onverwachte sollicitatie)? Ook dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar.  

Wil je meer weten over outplacement van Vos Opmaat of heb je andere vragen hoe om te gaan met ontslag? Als een van de grootste spelers op HR-gebied in Noord-Nederland staan wij je graag bij.