Re-integratie na ziekte

Re-integratie na ziekte

Onze re-integratie begeleiding is erop gericht om jou te helpen na of tijdens een langdurige periode van ziekte. Je hebt je talenten een lange tijd niet kunnen gebruiken, waardoor het lastig kan zijn om weer aan de slag te gaan. Het doel is om jou op een gezonde en duurzame manier te begeleiden richting je (nieuwe) werkplek én de schadelast voor je werkgever zoveel mogelijk te beperken.

We onderscheiden twee sporen van re-integratie na ziekte, eerste spoor en tweede spoor. Deze zijn afhankelijk van je werksituatie, en leggen we hieronder uit.

Eerste Spoor

Bij een programma Eerste spoor kijken we hoe je je talenten weer effectief kunt gebruiken bij je huidige werkgever zodat je zo snel mogelijk gezond en met plezier weer aan de slag kunt. Hierbij coachen we ook je leidinggevende, om hem of haar meer inzicht te geven in de situatie.

Tweede Spoor

Bij de Tweede Spoor zetten we jouw talenten en ons netwerk in op jacht naar een nieuwe en passende werkplek. We helpen onder andere met het solliciteren en netwerken om zo passend werk voor jou te vinden.