Vos Opmaat is een officieel door het UWV erkende organisatie voor jobcoaching en re-integratie. Wij ondersteunen het UWV en gemeenten in het kader van de Wet arbeidsparticipatie en werkgelegenheid. Deze trajecten zijn geschikt voor mensen vanuit de ziektewet (ZW) of met een afstand tot de arbeidsmarkt (WAJONG, WIA, AG). Wij voeren vier verschillende trajecten uit: Jobcoaching, re-integratie, Werkfit Maken en Naar Werk. Op deze manier begeleiden wij mensen naar hun beste toekomst. We zetten de mogelijkheden op een rij. 

Jobcoaching

Wij begeleiden Wajong-kandidaten en mensen met WIA naar hun beste toekomst. We helpen ze naar én op de werkplek met jobcoaching. Hierbij brengen we de unieke talenten van iedereen naar boven. Dit doen we op een praktische en persoonlijke manier, waarbij het opbouwen van een vertrouwensband, het vinden van duurzaam passend werk en het ontwikkelen van werknemersvaardigheden centraal staan. 

Re-integratie

Wij begeleiden mensen met een uitkering graag bij het terugkeren naar het werk. Afhankelijk van de situatie bieden wij de trajecten Werkfit Maken en Naar Werk. Soms kunnen beide gevolgd worden: eerst het Werkfit Maken-traject, en daarna het Naar Werk-traject. 

Werkfit Maken

Een Werkfit Maken-traject is erop gericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zo te begeleiden, dat ze na het traject in staat zijn de stap naar betaald werk te maken. We houden rekening met persoonlijke omstandigheden en inzetbaarheid. Er wordt per individu onderzocht welke stappen iemand moet maken om werkfit te worden. We bieden ondersteuning, begeleiding en onderzoek. Maar we gaan ook op zoek naar stagemogelijkheden of een passende leerwerkplek. 

Naar Werk

Dit traject wordt ingezet wanneer mensen klaar zijn om de stap naar betaald werk te maken. Wij ondersteunen bij het zoeken én vinden van passend werk. Zo zoeken wij bijvoorbeeld vacatures, we brengen kandidaten in contact met potentiële werkgevers en we geven hulp bij het sollicitatiegesprek. Als er een passende plek gevonden is, kan soms ook jobcoaching voor op de werkplek worden ingezet. 

CTA: meer weten over deze trajecten?