Wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Neem dan direct contact met ons op.

Vos Opmaat Consultancy

Juf heeft een burn-out

Juf heeft een burn-out

“Mam, mijn juf heeft brandplekken. Ze is opgebrand. Ik denk dat het komt van dat ze te lang in de zon heeft gezeten!“

De juf van mijn dochter van 8 heeft een burn-out. Dit heeft mijn dochter opgevangen in de klas. Voor haar is het logisch; het komt door de zon…. Want leg maar eens uit wat een burn-out is, laat staan aan kinderen van acht jaar. Wat is het, wanneer heb je er wel een, en wanneer niet? Ervaren we niet allemaal wel eens dat we zijn opgebrand?

Burn-out lijkt een heel complex probleem. Het is een ‘probleem’ van deze tijd. Hoe het precies ontstaat? Vaak is het een opeenstapeling van factoren. Ligt het aan het werk of aan de thuissituatie? Of aan allebei? Ook dat is vaak niet duidelijk.

Opladen

Toch is de oplossing eenvoudig. Als je bent ‘opgebrand’ moet je weer opladen. Als je telefoon leeg is leg je ‘m ook aan de lader. De batterij wordt dan weer voorzien van nieuwe energie. En toch merk ik elke dag weer dat mensen het moeilijk vinden om op te laden. Ze kunnen het stopcontact niet vinden om de batterij op aan te sluiten, of ze hebben niet de juiste lader in bezit.

Het kost een hoop tijd en energie nodig om de batterij weer op 100% te krijgen. Tijd die er vaak niet is. Want je moet zoveel; werken, het huishouden, ouders, de kinderen, sporten, gezond eten… en voordat je het weet is de batterij weer leeg. Maar is die tijd er echt niet, of is het een kwestie van het anders inrichten? Van keuzes maken? Van grenzen stellen en nee zeggen?

Onze stress en burn-outbegeleiding is erop gericht om jou te helpen opladen. Om weer vreugde te ervaren in je leven en om ervoor te zorgen dat jouw batterij altijd voldoende energie heeft. Dat je niet na een dag of een week werken uitvalt of instort. Dat je je energie besteedt aan de dingen die jij echt belangrijk vindt en dat je plezier hebt én houdt in je werk. En dat je weer geniet. Want zeg nu eerlijk. In de zon zitten willen we allemaal graag, opbranden daarentegen….