Wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Neem dan direct contact met ons op.

Vos Opmaat Consultancy

Geef je loopbaan een boost

Geef je loopbaan een boost met deze 7 stappen

Dinsdag 25 en woensdag 26 februari staan we op de Noordelijke Banenbeurs in het MartiniPlaza te Groningen. Hier geven we een gratis workshop over de zes stappen die je moet nemen om jouw loopbaan een boost te geven. Het is namelijk belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij geloven hiervoor in de kracht van talent: als jij scherp hebt waar jouw krachten zitten, functioneer je effectiever én gemotiveerder. In deze blog geven we alvast een tipje van de workshop-sluier!

1. Weet waar je staat

Het lijk misschien een open deur, maar het is allereerst belangrijk om te weten wat je talenten zijn en waar je energie van krijgt. Word bewust van de manier waarop je communiceert en hoe je samenwerkt met anderen. Door te weten wie je zelf echt bent kun je jezelf blijven verbeteren en herken je je eigen valkuilen én kwaliteiten.

2. Weet wat je wilt

Bepaal voor jezelf wat je met je werk wilt bereiken en hoe dit past in je leven. In wat voor omgeving wil je werken, met wat voor mensen en in welk vakgebied? Wat vind je belangrijk qua salaris of reisafstand? Misschien kom je er wel achter dat je totaal iets anders wilt, of juist dat je precies op de goede plek zit. Denk ook na over je werk-privé balans (link: werk-prive balans). Neem je je werkzaamheden mee naar huis, of kun je het goed van je privéleven scheiden? Ga op zoek naar wat er bij jou past en bepaal jouw voorwaarden.

3. Ken je talenten

Als je je kwaliteiten en talenten kent, kun je jouw expertises op een rijtje zetten. Wat vragen collega’s aan je? Waar weet je veel van af? Dit kunnen dingen uit je opleiding of werk zijn, maar ook zaken die je doet in je vrije tijd. Door dit inzichtelijk te maken word je je bewust van je functioneren en kun je het misschien makkelijker accepteren als je ergens minder goed in bent, of simpelweg nee zeggen tegen opdrachten die niet bij jouw expertises passen.

4. Breng je toekomst in kaart

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Misschien wil je wel doorgroeien in je vakgebied of een totaal andere kant op. Wellicht weet je helemaal niet wat de volgende stap moet zijn. Breng concreet in kaart wat je kunt doen om door te groeien of praat eens met mensen die het werk doen dat jou leuk lijkt. Vraag ze hoe hun dag eruit ziet, welke opleiding ze hiervoor gedaan hebben en wat ze als voor- en nadelen van hun werk zien. Kom je er niet uit? Praat eens met de HR afdeling of overweeg loopbaanbegeleiding.

5. Gebruik je netwerk

Kijk eens om je heen in je netwerk. Wie kan je helpen jouw beoogde toekomst te bereiken? Misschien zijn er contacten die doen wat jou leuk lijkt of hebben gedaan wat jij nu doet. Vertel ze wat je wilt bereiken en vraag om tips. Als je op zoek bent naar een volgende stap is dit ook een goede manier om te oriënteren en kansen te creëren.

6. Stel doelen voor jezelf

Stel duidelijke doelen en maak hiervoor een stappenplan. Denk aan opleidingen en cursussen of loop een dagje mee met een collega. Door de doelen SMART (Structureel, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden) te formuleren, ontstaat er een concreet plan om jezelf te ontwikkelen en naar het volgende doel te brengen. Plan de stappen in je agenda en bedenk vervolgens een moment om de doelen te evalueren. Door regelmatig te evalueren voorkom je onhaalbare doelen en kun je op tijd bijsturen!

7. Weet waar je staat

Zijn je doelen scherp en loopt alles op rolletjes? Dan is het wederom belangrijk om te weten waar je staat. Blijf bewust van je talenten en waar je energie van krijgt. Blijf bewust van de manier waarop je communiceert en hoe je samenwerkt met anderen. Loop je ergens tegenaan? Dan beginnen de stappen weer opnieuw.

Geef je loopbaan een boost op 25 en 26 februari!

We nemen op de Noordelijke Banenbeurs deze stappen uitgebreid met je door tijdens onze workshop. Kom dus vooral langs als je meer wilt weten over de mogelijkheden om je loopbaan een boost te geven – de toegang is gratis!

Meer over ons weten? Wij van HR-bureau Vos Opmaat Consultancy hebben als missie om talent tastbaar te maken. Jouw talent, die van je medewerkers of die van je organisatie. Misschien is een cursus Breinmanagement bijvoorbeeld wel wat voor jou of wellicht kan je loopbaan wel een APK gebruiken. Spit gerust onze website door om erachter te komen wat we voor jou kunnen betekenen!