Wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Neem dan direct contact met ons op.

Vos Opmaat Consultancy

De kracht van DISCOVER 

De kracht van DISCOVER

Hoe kom je erachter waar jouw talenten liggen, vanuit welke drijfveren je werkt en hoe je hier optimaal gebruik van kan maken? Om op deze vragen antwoord te geven, gebruiken wij bij Vos de DISCOVER Potentieel analyse. Het doel: het ontrafelen van iemands potentie. 

Veel mensen hebben moeite om te benoemen waar ze goed in zijn, of om in te schatten wat écht bij ze past. DISCOVER is een zeer nauwkeurig analyse-instrument dat inzicht geeft in het gedrag, de drijfveren en de talenten van mensen. De analyse is veelzijdig en kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij cultuurveranderingen, teambuilding en loopbaanbegeleiding. In deze blog lees je wat de analyse inhoudt en hoe wij ‘m inzetten bij Vos Opmaat Consultancy. 

Talent in beeld 

Drie afzonderlijke vragenlijsten zijn bepalend voor de inhoud van DISCOVER: een gedragsanalyse, en eentje voor drijfveren en talenten. De lijsten zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en hun werking is internationaal bewezen. Hoe jij de vragen invult, is bepalend voor de analyse die hieruit voortvloeit. Deze is uniek voor elk persoon en de resultaten worden weergegeven in een uitgebreid rapport. De analyse geeft inzicht in jouw stijl van communiceren, de zaken die je wel of niet motiveren, wat stressfactoren zijn én je unieke talenten.  

Onze meerwaarde 

Een mooi rapport waarin jouw potentieel beschreven staat is echter niet voldoende om je ook maximaal te ontwikkelen. Daarom vinden wij het belangrijk om te controleren of het echt wel klopt. Of iemand het ook herkent uit zijn of haar leven. Wij streven ernaar dat het rapport ook daadwerkelijk tastbaar voor jou, je team of organisatie wordt.  

Daarom krijg je ook inzicht in de betekenis van de resultaten voor jouw dagelijkse werk (en leven). Zo kom je er niet alleen precies achter waar jouw meerwaarde ligt, maar ook hoe je deze kunt effectief kunt ontwikkelen. Maar dat niet alleen: je leert ook het talent van anderen te herkennen. Vervolgens gaan we aan de slag met een stappenplan die ervoor zorgt dat persoonlijke– of teamdoelen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Zo weet iedereen waar hij aan toe is, en halen we het maximale uit DISCOVER.  

De kracht van DISCOVER 

Wij geloven in de kracht van DISCOVER.  Met behulp van de inzichten van deze nauwkeurige analyse kun je je team nóg effectiever samenstellen, de onderlinge communicatie binnen een afdeling of team verbeteren en taken beter verdelen. Zo voorkom je bijvoorbeeld verzuim en herken je high potentials in een vroeg stadium. Daarnaast ontwikkel je leiderschap en worden medewerkers optimaal gemotiveerd. Dit instrument helpt om talent tastbaar te maken. Het zorgt voor maximale ontwikkeling van jezelf, je team én je organisatie.  

Benieuwd wat de DISCOVER potentieel analyse voor jou, je team én je organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie!