Wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Neem dan direct contact met ons op.

Vos Opmaat Consultancy

Als huismoeder weer naar een betaalde baan 

Carla* droomde er altijd al van: moeder worden. Toen ze kinderen kreeg was het voor haar dan ook een logische keuze: ze werd huismoeder en bleef thuis om voor de kinderen te zorgen. Toch zat er bij Carla ook een diep verlangen om zichzelf verder te ontwikkelen naar een betaalde baan. Nu de kinderen ouder zijn ervaart ze die ruimte en zo begint haar zoektocht.

*om privacyredenen is de naam gefingeerd 

Carla is een zorgzame vrouw met enorm veel liefde voor kinderen. Omdat ze zelf vroeger op speciaal onderwijs heeft gezeten, had ze het gevoel dat ze niet goed was in leren. Ze heeft daarom geen opleiding gevolgd. Omdat ze nu toch wel de behoefte had om zichzelf verder te ontwikkelen, klopte ze bij het UWV aan. Daar kreeg ze een modulair traject aangeboden, en dat traject volgde ze bij ons.  

Creatief en oplossingsgericht

In het traject van Carla lag de focus echt op een eerste deelname aan de maatschappij. Als je lang thuis zit, kan het spannend worden om weer aan het werk te gaan. Dat merkte Carla ook. Want wat voor werk is dan geschikt?  

“Ik wilde heel graag stappen zetten, maar wist niet zo goed waar ik moest beginnen” – Carla

Ze merkte al snel dat ze onzeker was geworden, mede door haar achtergrond op het speciaal onderwijs. Bijvoorbeeld over haar eigen kunnen en hoe anderen haar zien. Bij Vos geloven we dat iedereen talenten heeft en dat iedereen het in zich heeft om regie te pakken over zijn of haar eigen leven. Daarom kijken we graag naar de kansen, talenten en krachten van mensen. 

Carla heeft eerst samen met de coach onderzocht wat een goede werkomgeving voor haar zou zijn, en wat voor werk bij haar zou passen. Daaruit bleek dat ze enorm creatief en oplossingsgericht is, en dat het haar leuk lijkt om met mensen met een handicap te werken. Samen hebben we gekeken naar opties in de gehandicaptenzorg. Dit sluit namelijk perfect aan bij haar eigenschappen behulpzaamheid en zorgzaamheid.

“Ik ben heel tevreden met de begeleiding en het resultaat. Het gaat me soms niet eens snel genoeg, ik wil graag aan de slag en in een vervolgtraject nog meer stappen zetten!” – Carla

Om Carla daarna te helpen de afstand tussen haar en de arbeidsmarkt te verkleinen (met ons Werkfit traject), hebben we eerst gefocust op haar ontwikkeling. Ze heeft bijvoorbeeld met behulp van haar eigen netwerk een cursus Nederlands gevolgd, wat haar op meerdere vlakken meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Daarnaast waren er gedurende het hele traject coaching gesprekken over de stappen die Carla samen met de coach genomen heeft. Door (werk)situaties te bespreken en tips en tools te geven, ging haar ontwikkeling nog sneller en een baan in de gehandicaptenzorg kwam steeds dichterbij. 

Er volgt alleen een maar… om je te kwalificeren voor een baan binnen de gehandicaptenzorg is een opleiding in die richting nodig, op minimaal mbo niveau 3. En hoewel de ontwikkeldrive en de motivatie bij Carla goed zaten, twijfelde ze zelf of ze het niveau aan zou kunnen.  

Klaar voor de toekomst  

Een capaciteitentest bood voor Carla de uitkomst. Hoewel ze zelf onzeker was, herkende de coach haar talent. En tegen haar eigen verwachting in, bleek uit de capaciteitentest dat Carla kon instromen in een niveau 4 opleiding! Dit gaf haar zelfvertrouwen een boost.  

We hebben haar na het modulaire traject nog begeleid in haar opleiding, maar ook op andere gebieden van haar leven. Nu is ze op een duurzame manier klaar voor de toekomst en het werk wat haar te wachten staat. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en heeft Carla een leuke uitdagende baan. En dat gaat erg goed! Ze is in overleg met haar werkgever om te kijken hoe ze de opleiding ernaast kan afronden. 

Ook toe aan de volgende stap, maar weet je niet goed waar te beginnen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Jezelf ook verder ontwikkelen?