Wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Neem dan direct contact met ons op.

Vos Opmaat Consultancy

Van burn-out naar persoonlijke groei en succes 

Anne* is een zorgzame getrouwde vrouw van in de 30, een liefhebbende moeder van twee kinderen en ze was een toegewijde lerares in het basisonderwijs. Hoewel ze vastberaden was om te slagen en een groot doorzettingsvermogen heeft, liep het bij haar helaas anders dan verwacht. 

*om privacyredenen is de naam gefingeerd 

Jarenlang stond Anne voor de klas, vol passie en energie. Maar toen begonnen de dagen zich op te stapelen en de combinatie van het werk en gezinsleven begon haar tol te eisen. Anne raakte uitgeput en dit resulteerde uiteindelijk in een burn-out, waardoor ze gedwongen werd om een stap terug te zetten. Ze raakte er even helemaal uit. Tijdens haar re-integratie ontdekte Anne dat het onderwijs niet langer haar passie was en dat ze het plezier in haar werk was kwijtgeraakt. “Ik had het gevoel veel rollen te hebben in mijn leven, maar in allemaal maar half werk te kunnen doen”, licht ze toe. Via een outplacementtraject kwam ze bij Vos Opmaat terecht, op zoek naar een nieuwe weg. 

“Ik had het gevoel veel rollen te hebben in mijn leven maar hier maar half werk in te kunnen doen.”  

-Anne

Het traject van Anne begon met een intakegesprek. Er werd goed gekeken naar wie ze was en wat ze nodig had. 

In eerste instantie wilde Anne zich richten op haar toekomst, maar haar re-integratiecoach wees haar erop dat er nog winst te behalen was in het verwerken van haar burn-out. Dit bleek een cruciale stap te zijn in haar herstel. 

Anne kreeg, naar eigen zeggen, waardevolle begeleiding en de ruimte om aan zichzelf te werken. Ze leerde veel, niet alleen voor haar werk, maar ook voor haar persoonlijke leven. Anne: “Daar waar ik eerder perfectionistisch was en dit ook terugkwam in mijn huishouden, begrijp ik nu dat het huishouden niet perfect hoeft te zijn en dat goed genoeg echt goed genoeg is. Ik leerde waar ik controle over heb en wat ik kan loslaten.”  

Meer vertrouwen én een nieuwe baan

Het belangrijkste voor haar herstel was dat Anne dingen ondernam waar ze energie van kreeg en die haar hielpen opladen. Deze positieve veranderingen kon ze met anderen delen. Ze ontdekte niet alleen wie ze was, maar ook waar ze naar toe wilde. In dit proces van zelfontdekking begon Anne zich steeds meer betrokken te voelen bij haar eigen behoeften en doelen. Dat zorgde niet alleen voor meer vertrouwen, maar ook nog eens voor een nieuwe baan! Na het traject ging ze aan de slag als HRM-medewerker, waar haar talenten goed bij pasten. 

“Ik ben dankbaar voor de veranderingen in mijn leven”, zegt Anne. Het was niet altijd makkelijk voor haar, maar ze heeft het proces met succes doorlopen. 

“Ik vond het waardevol om in mezelf te investeren! De mensen bij Vos Opmaat zijn toegankelijk en betrokken. Er heerst een laagdrempelige sfeer. Ik zou Vos Opmaat aan iedereen aanbevelen die dit nodig heeft.”  

– Anne

Ook toe aan de volgende stap, maar weet je niet goed waar te beginnen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. 

Jezelf ook verder ontwikkelen?