Help jij je organisatie groeien? De SLIM-subsidie is jouw financiële steun in de rug om concrete stappen te zetten in personeelsbeleid, opleiding en ontwikkeling. Deze regeling kan 60-80% van de kosten dekken. Vos Opmaat zoekt voor je uit in hoeverre SLIM iets voor jouw organisatie betekent, ontzorgt je bij de aanvraag en voert (afhankelijk van je wensen) een volledig groeiprogramma voor je uit.

Wees er op tijd bij: je aanvraag indienen kan van 1 september 09:00 tot 30 september 17:00.

Aan de slag met SLIM-subsidie

De SLIM-subsidie is geschikt voor kleine tot grote MKB-ondernemingen in Nederland. Heb je groeiplannen? Goed zo! Wij helpen je om aan de slag te gaan met SLIM.

Niet alleen kunnen wij de aanvraag (en bijkomende administratieve rompslomp) uit handen nemen, we adviseren je ook concreet over de mogelijkheden binnen jouw organisatie én brengen dit ten uitvoering. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een loopbaanprogramma voor je personeel, het creëren van een veilig en vitaal werkklimaat of manieren om je organisatie tot praktijkleerplaats om te bouwen. Waar zou jij met jouw personeel in willen groeien?

Neem bij interesse gerust contact met ons op. Wij leggen je alles rustig uit.

Wat is de SLIM-subsidie?

SLIM staat voor Stimuleringsregeling Leren In het Mkb. Het is in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren om te investeren in hun personeelsbeleid en de ontwikkeling van hun medewerkers.

Het blijkt namelijk dat veel mkb-organisaties zelf niet de tijd en/of de kosten kunnen investeren op dit gebied. De SLIM-subsidieregeling vergoedt zowel de externe kosten (advies, trainingen en begeleiding) als de interne kosten (overleggen, leertijd).

Voor wie is de SLIM-regeling bedoeld?

De SLIM-regeling is bedoeld voor het mkb en samenwerkingsverbanden binnen deze groep. Ook grootbedrijven maken aanspraak. Voor middelgrote bedrijven is de subsidie tot 60% dekkend, terwijl kleine bedrijven 80% van de kosten vergoed krijgen. Er is maarliefst €24.999,- beschikbaar per project. Totaal is er 43 miljoen euro beschikbaar gesteld. Alle details van de SLIM-regeling vind je op de website van de Rijksoverheid.

categorieën mkb-bedrijven slim-subsidieregeling

Vier gronden die een SLIM-subsidie financieert

Benieuwd of het wat voor je is? Dit hangt af van je ambities. Vanuit vier gronden kunnen wij de SLIM-subsidie aanvragen én voor je uitvoeren. We gaan ze bij langs.

1 – Scholings- en ontwikkelplan voor je onderneming
In hoeverre is jouw bedrijf ingespeeld op de veranderingen in de arbeidsmarkt? Je kunt ons inschakelen om je hele bedrijf door te laten lichten, waaruit een toekomstgericht scholings- en ontwikkelplan ontstaat. Deze geeft inzicht in hoe je de vaardigheden van je personeel kan benutten en wat de omgeving is waarin je bedrijf opereert. Dit levert actiepunten op waar je direct mee aan de slag kan. Door middel van evaluatie en een goede waarborging zorgen we ervoor dat deze actiepunten ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

2 – Loopbaanbegeleiding
Een medewerker haalt pas écht voldoening uit zijn of haar werk in een omgeving waarin diegene het beste uit zichzelf kunnen halen. Wij geven advies en praktische handvatten om dit mogelijk te maken. Hierbij kijken we naar de wensen, mogelijkheden en ambities van je personeel. Het resultaat: een concreet ontwikkelplan dat gebruikt kan worden bij je ontwikkeling. Kijk op onze pagina over de talentenanalyse voor meer informatie.

3 – Stimuleren van kennis, vaardigheden en beroepshouding
Een veilig, gezond en vitaal werkklimaat is belangrijk. De SLIM-subsidieregeling kun je gebruiken om medewerkers boven zichzelf uit te laten stijgen. Zo kunnen we leidinggevenden begeleiden bij het ontwikkelen van hun werknemers (leiderschaps– of managementsontwikkeling) of geven we trainingen op het gebied van werknemersvaardigheden, zoals breinmanagement, het omgaan met werkdruk of effectief samenwerken. Daarnaast kunnen we met de regeling ook een opleidingssysteem of medewerkersportaal ontwikkelen die helemaal bij jouw organisatie past.

4 – Praktijkleerplaats in de derde leerweg
De derde leerweg is een opleidingsprogramma zonder wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur. Hiermee bouw je je organisatie als het ware om tot een praktijkleerplaats. Dé manier om goed personeel op te leiden en aan je bedrijf te binden. Wij hebben contact met relevante opleiders zodat jij medewerkers met een kwetsbare positie kunt helpen, om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Door middel van bijvoorbeeld jobcoaching kunnen zij hiermee tóch de ruimte krijgen om bijvoorbeeld een mbo-diploma of relevant certificaat te behalen.

Direct aan de slag!

Interesse in de mogelijkheden van SLIM? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om aan de slag te gaan!
  • Wil je telefonisch contact? Laat dan je telefoonnummer achter
    Wij hebben je toestemming nodig om je gegevens te verwerken.